(IP) DECT

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van (IP) DECT voor uw organisatie? Forma is specialist in telecommunicatie en heeft hardware en software rondom (IP) DECT oplossingen mogen leveren aan een breed scala van klanten. Lees hier meer over hoe u (IP) DECT oplossingen voor uw organisatie kunt laten werken.

Ook uw klanten geven de voorkeur aan goede bereikbaarheid

Studies in verband met het telefoonverkeer in bedrijven wijzen uit dat gemiddeld slechts 40% van de oproepen de gewenste personen direct bereiken. Onderzoek toont aan dat de werknemers gedurende 30% van hun werktijd op hun werkplaats blijven. Bij Forma ervaren we dat de inzet van (IP) DECT oplossingen en (digitale) telefooncentrales de bereikbaarheid verhogen en daarmee de klanttevredenheid.

Hoe (IP) DECT uw bereikbaarheid vergroot

Momenteel zorgt de toenemende concurrentie in bijna alle branches ervoor dat de responstijd voor een inkomende telefoonoproep steeds kleiner moet zijn. Een goede service voor de klanten begint immers bij de beschikbaarheid van het personeel. De verhoging van de bereikbaarheid door de inzet van oplossingen zoals mobiliteit is een belangrijke bijdrage aan de oplossing van deze problematiek.

De Avaya (IP) DECT-oplossing levert veilige, schaalbare en betrouwbare hoogwaardige draadloze  spraakcommunicatie aan organisaties, variërend van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Het maakt gebruik van Digital Enhanced Cordless Telecommunications (DECT), een bewezen draadloze communicatietechnologie. DECT is ideaal voor veilige, hoge kwaliteit, high-density spraak- en alarmcommunicatie.

Welke type (IP) DECT oplossingen kan Forma leveren?

Samen met onze partner Avaya bieden we momenteel vier verschillende type headsets, samen met een buiten en een binnen basisstation. De basisstations hebben acht stem-spraakkanalen, en kunnen rechtstreeks worden gevoed via bekabeling. Meer informatie of vrijblijvend advies? Neem eens contact op met één van onze specialisten.