W-LAN

Avaya Wireless LAN Oplossingen

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, een tablet, een laptop of andere apparaten die zonder stroom te gebruiken zijn, maar wel op internet kunnen. Deze apparaten hebben een wifisignaal nodig om te kunnen internetten. Bij de meeste bedrijven is deze functie een ‘must’ en wordt er verwacht dat een bedrijf overal wifi heeft. Voor bedrijven met grote panden is dit soms lastig te realiseren. Een bedrijf kan natuurlijk gebruik maken van de simpele huis-, tuin- en keuken apparaatjes om het wifisignaal te versterken, maar of dit de oplossing is hangt vaak af van de omvang van het bedrijf.

Om het meest stabiele en grootste bereik te creëren, zou een access point de beste oplossing zijn. Een access point wordt aangesloten met een netwerkkabel, waardoor er weinig tot geen internetsnelheid verloren gaat en het signaal vanuit de nieuwe access point weer opnieuw wordt uitgezonden. Voor bedrijven hebben wij een aantal producten in het assortiment die sterker en stabieler signaal uitzenden voor grote afstanden.

De werking van Wireless LAN

Wireless LAN (Local Area Network) of WLAN staat voor een draadloos lokaal netwerk en maakt gebruik van radiofrequentie. Met behulp van een speciaal toegangspunt (access-point) krijgt u toegang tot het lokale netwerk en het internet. Daardoor zijn er geen kabels meer nodig zijn om verbinding te maken met het netwerk. Geen gedoe met het aanleggen van honderden meters kabel, geen kabelbreuken en minder onderhoud.

Wireless LAN beveiliging

Over beveiliging van een draadloos netwerk hoeft u zich geen zorgen te maken. Wireless LAN, of simpel gezegd; een draadloos netwerk, is beveiligd met behulp van encryptie. De gegevens worden op een slimme manier versleuteld en zijn daardoor niet meer bruikbaar voor anderen. Met professionele access points kunt u gebruik maken van de  mogelijke beveiliging met behulp van encryptie.

Wireless LAN in de Zorg

Uit  onderzoek van TNO blijkt dat Wireless LAN apparatuur veilig gebruikt kan worden in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Het grote voordeel is dat verplegend personeel met mobiele apparatuur zoals laptop, smartphone en tablet, gebruik kan maken van internet of het lokale netwerk. Het patiëntendossier kan realtime worden bijgewerkt vanaf iedere plek in de zorginstelling. Zie  bijvoorbeeld de voordelen bij het ziekenhuis SJG in Weert.

 

De voordelen van Wireless LAN in de Zorg:

  • Verpleegkundigen kunnen patiëntgegevens aan het bed van de patiënt direct draadloos opslaan in het centrale digitaal dossier.
  • Gemakkelijke implementatie zusteroproepsysteem en locatie bepaling over IP (RTLS, RFID)
  • Een draadloos netwerk biedt alle mogelijkheden tot uitbreiding, denk bijvoorbeeld ook aan TV over IP
  • Draadloos internet toegang voor patiënten via aparte virtuele LAN
  • Hotspot met eigen inlog pagina voor bezoekers