Case Gemeente Zaanstad

logo

Leveren en installeren van een Avaya IP Office communicatieoplossing

Bedrijf
Gemeente Zaanstad

Jaar
2019

Doel
Een geruisloze overgang van het huidige Nortel platform naar de nieuwe Avaya omgeving.

Gemeente Zaanstad – Avaya IP Office communicatieoplossing

Gemeente Zaanstad Case

De uitdaging bij de Gemeente Zaanstad was om een geruisloze overgang van het huidige Nortel platform naar de nieuwe Avaya omgeving met zo weinig mogelijk impact voor de bereikbaarheid te realiseren.

Achtergrond
Zaanstad is een gemeente in de provincie Noord-Holland. De gemeente is de grootste in de regio Zaanstreek-Waterland. Gemeente Zaanstad is in 1974 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Westzaan, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Zaandam.

Waarom Avaya IP Office
De Gemeente Zaanstad maakt geen gebruik van een GT Connect aanbesteding en is zelfstandig op zoek gegaan naar de beste bij hun passende telefonie oplossing. Op basis van de diverse wensen en eisen hebben zij de keuze gemaakt voor de Avaya IP Office.

Case
We zijn verantwoordelijk geweest voor het leveren en installeren van een Avaya IP Office communicatieoplossing. Deze Avaya oplossing betreft de ‘Telefonie/Unified Communication’ functionaliteit en voor het klantencontactcentrum de ‘IPOCC Contact Center’ omgeving. Bij deze afdeling komen alle oproepen van de burgers van de Gemeente Zaanstad terecht.

Uitdaging
Naast de overstap van het huidige Nortel platform naar de nieuwe Avaya omgeving, lag de uitdaging ook in de  implementatie van een nieuw contact center voor de groep van het KCC. Uiteraard geldt hiervoor dat de acceptatie en adaptie van de oplossing een belangrijke factor is.

Henk Floor – Eigenaar Forma Groep
“Wat een geweldige klant voor Forma, de komende jaren zal de nauwe samenwerking tussen Zaanstad en Forma veel profijt opleveren voor de werknemers en inwoners van de gemeente.”

henk floor 01