Omnichannel Contact Center

Ga verder dan alleen telefoongesprekken: communiceer met uw klanten via chat, instant message, social media of e-mail. Uw klant heeft de keuze! Maar hoe dient u al deze communicatiekanalen dan integraal te beheren? We noemen het een Omnichannel Contact Center: een centrale oplossing om al uw communicatiekanalen in te bundelen en beheren.

Waarom een Omnichannel Contact Center inzetten voor uw organisatie?

Een Omnichannel Contact Center biedt onder meer de mogelijkheid inzicht te geven in alle mogelijke informatie omtrent uw klant. Dit zowel realtime als in een opgebouwde historie van eerder contact met uw organisatie. Uiteraard via één eenvoudige standaard gebruikersinterface. Dit is het Omnichannel Contact Center, waarin alle informatie samenkomt en alle kanalen kunnen worden afgehandeld. Een applicatie waarin alle klantinteracties plaatsvinden.

Meer manieren om met uw klant te communiceren

Telefonisch communiceren met uw klanten is wellicht de beste optie, maar vaak ook de meest kostbare. Zeker wanneer u de kosten afzet tegen aanvullende kanalen als chat en e-mail. Zo kunt u met de inzet van het Omnichannel Contact Center niet alleen efficiënter, maar in veel gevallen ook goedkoper met uw klanten te communiceren.

Onderzoek wijst uit: “ Voorkeur voor organisaties met omnichannel communicatie”

Wist u dat 82% van alle consumenten zegt dat ze de voorkeur hebben voor organisaties die middels meerdere kanalen communiceren? 68% van de consumenten zegt dat ze verwachten dat de informatie die ze geven niet alleen op één plaats beschikbaar is, maar in de gehele organisatie en bij alle betrokken medewerkers. Uw klanten kunnen nu ervaren dat uw organisatie deze informatie intern eenvoudig kan delen, zoals bijvoorbeeld het tonen van de klant geschiedenis in een scherm met informatie over al deze communicatiekanalen.

Klik hier voor info over Avaya IP Office Contact Center (IPOCC)

Nieuwsgierig naar de oplossingen van Forma voor uw organisatie?

Laat een van onze specialisten u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden die Forma als telecom specialist u kan bieden. Neem contact op of bel 0172 641 641